Follow us

Ρυζόγαλο φούρνου με φρέσκα φρούτα

Ρυζόγαλο φούρνου με φρέσκα φρούτα

Υλικά

Υλικά

120 γρ. ρύζι γλασέ

500 ml  γάλα

500 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

2 κ.σ. κορνφλάουρ

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

2 δόσεις βανιλίνη

1 γερή πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το ρύζι για 10 λεπτά και το ξεπλένουμε καλά.

Το βράζουμε με 350 γρ.

νερό και το αλάτι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό.

Χτυπάμε τα αβγά σε μεγάλο μπολ μαζί με τη βανιλίνη.

Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα, επάνω σε μέτρια φωτιά.

Πριν πάρουν βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ διαλυμένο σε ⅓ φλ.

κρύο νερό και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουταλιές από το ζεστό μείγμα στο μπολ με τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια.

Γυρίζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάλι σιγά – σιγά, μέχρι να δέσει.

Προσθέτουμε το βούτυρο στο τέλος.

Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχο ορθογώνιο ταψάκι, το τοποθετούμε σε ταψί με νερό μέχρι τα 2/3 του ύψους του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο C για 30 λεπτά ,μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Ξεφουρνίζουμε, ρίχνουμε στην επιφάνεια φρέσκα ολόκληρα και κομμένα φρούτα που μας αρέσουν (ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα) και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε σε κομμάτια μαζί με τα φρούτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.