Υλικά
2 μέτριες λευκές μελιτζάνες Υλικά
6 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
½ φλ. ελαιόλαδο
3 κλ. φρέσκο δεντρολίβανο (μήκους 10 εκ. το καθένα)
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους 1 εκ..
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τον κόλιανδρο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να πάρουν ξανθό χρώμα, γύρω στα 7 λεπτά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα και το δεντρολίβανο, αλατίζουμε και ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς.
Μαγειρεύουμε 10 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
Βγάζουμε από τη σάλτσα τα κλωνάρια του δεντρολίβανου (τα φύλλα έχουν σκορπιστεί στη σάλτσα) και περιχύνουμε τα σπαγγέτι.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
A.T.