Follow us

Κατσικίσιο τυρί με ψητές φράουλες και “παστέλι”σκόρδου (του σεφ Σάκη Κάλφα)

Κατσικίσιο τυρί με ψητές φράουλες και “παστέλι”σκόρδου (του σεφ Σάκη Κάλφα)

Υλικά

Υλικά

200 γρ. κατσικίσιο τυρί γκερεμέζι*

150 γρ. φύλλα βαλεριάνας πλυμμένα και πολύ καλά στεγνωμένα

40 ml  σιρόπι ψητής φράουλας

100 γρ. ψητές φράουλες

100 γρ. “παστέλι” σκόρδου

Για τις ψητές φράουλες και το σιρόπι ψητής φράουλας 

200 γρ. φρέσκες φράουλες

40 ml βαλσαμικό ξίδι

40 γρ. ζάχαρη

Για το “παστέλι” ψητού σκόρδου

150 γρ. μέλι

30 γρ. σουσάμι

1 μεγάλη σκελίδα μαύρο σκόρδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις ψητές φράουλες: σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε τις φράουλες και τις ραντίζουμε με το ξίδι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C.

Τις βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε ξεχωριστά το σιρόπι που έχει συγκεντρωθεί στο ταψί Ετοιμάζουμε το “παστέλι” ψητού σκόρδου: τηγανίζουμε το σκόρδο σε ελάχιστο βούτυρο αγελαδινό επάνω σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας συνεχώς και προσέχοντας πολύ να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.

Το βγάζουμε στραγγιστά, το λιώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι καβουρδίζουμε το σουσάμι χωρίς κάποια λιπαρή ουσία, προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα επάνω σε μια λαδόκολλα, καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας και το απλώνουμε σε μια λεπτή ισόπαχη στρώση με τον πλάστη.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και το σπάμε σε όσο μεγάλα κομμάτια επιθυμούμε.Για να σερβίρουμε τοποθετούμε λίγα φύλλα βαλεριάνας σε κάθε πιάτο, επάνω βάζουμε ένα κομμάτι “παστέλι” σκόρδου, τοποθετούμε ένα κομμάτι γκερεμέζι, άλλο ένα κομμάτι “παστέλι” τις φράουλες και περιχύνουμε με το σιρόπι φράουλας. *Με την επωνυμία “γκερεμέζι” θα βρείτε στην αγορά το φρέσκο κατσικίσιο τυρί της εταιρίας Καϊδαντζή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C. Τις βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε ξεχωριστά το σιρόπι που έχει συγκεντρωθεί στο ταψί Ετοιμάζουμε το “παστέλι” ψητού σκόρδου: τηγανίζουμε το σκόρδο σε ελάχιστο βούτυρο αγελαδινό επάνω σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας συνεχώς και προσέχοντας πολύ να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα. Το βγάζουμε στραγγιστά, το λιώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι καβουρδίζουμε το σουσάμι χωρίς κάποια λιπαρή ουσία, προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα επάνω σε μια λαδόκολλα, καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας και το απλώνουμε σε μια λεπτή ισόπαχη στρώση με τον πλάστη. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και το σπάμε σε όσο μεγάλα κομμάτια επιθυμούμε.Για να σερβίρουμε τοποθετούμε λίγα φύλλα βαλεριάνας σε κάθε πιάτο, επάνω βάζουμε ένα κομμάτι “παστέλι” σκόρδου, τοποθετούμε ένα κομμάτι γκερεμέζι, άλλο ένα κομμάτι “παστέλι” τις φράουλες και περιχύνουμε με το σιρόπι φράουλας. *Με την επωνυμία “γκερεμέζι” θα βρείτε στην αγορά το φρέσκο κατσικίσιο τυρί της εταιρίας Καϊδαντζή.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.