Κατσικίσιο τυρί με ψητές φράουλες και “παστέλι”σκόρδου (του σεφ Σάκη Κάλφα)

Κατσικίσιο τυρί με ψητές φράουλες και “παστέλι”σκόρδου (του σεφ Σάκη Κάλφα)
Υλικά
200 γρ. κατσικίσιο τυρί γκερεμέζι*
150 γρ. φύλλα βαλεριάνας πλυμμένα και πολύ καλά στεγνωμένα
40 ml  σιρόπι ψητής φράουλας
100 γρ. ψητές φράουλες
100 γρ. “παστέλι” σκόρδου
Για τις ψητές φράουλες και το σιρόπι ψητής φράουλας 
200 γρ. φρέσκες φράουλες
40 ml βαλσαμικό ξίδι
40 γρ. ζάχαρη
Για το “παστέλι” ψητού σκόρδου
150 γρ. μέλι
30 γρ. σουσάμι
1 μεγάλη σκελίδα μαύρο σκόρδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις ψητές φράουλες: σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε τις φράουλες και τις ραντίζουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C. Τις βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε ξεχωριστά το σιρόπι που έχει συγκεντρωθεί στο ταψί
Ετοιμάζουμε το “παστέλι” ψητού σκόρδου: τηγανίζουμε το σκόρδο σε ελάχιστο βούτυρο αγελαδινό επάνω σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας συνεχώς και προσέχοντας πολύ να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα. Το βγάζουμε στραγγιστά, το λιώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι καβουρδίζουμε το σουσάμι χωρίς κάποια λιπαρή ουσία, προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα επάνω σε μια λαδόκολλα, καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας και το απλώνουμε σε μια λεπτή ισόπαχη στρώση με τον πλάστη. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και το σπάμε σε όσο μεγάλα κομμάτια επιθυμούμε.
Για να σερβίρουμε τοποθετούμε λίγα φύλλα βαλεριάνας σε κάθε πιάτο, επάνω βάζουμε ένα κομμάτι “παστέλι” σκόρδου, τοποθετούμε ένα κομμάτι γκερεμέζι, άλλο ένα κομμάτι “παστέλι” τις φράουλες και περιχύνουμε με το σιρόπι φράουλας. 
*Με την επωνυμία “γκερεμέζι” θα βρείτε στην αγορά το φρέσκο κατσικίσιο τυρί της εταιρίας Καϊδαντζή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen