Υλικά
1 συσκευασία κανελόνι που δεν χρειάζονται βράσιμο από πριν (20 κομμάτια)Υλικά
500 γρ. σπανάκι
7 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400 γρ. φρέσκια μυζήθρα (μαλακή)
2 αβγά
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
¾ φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι light
150 γρ. πεκορίνο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι σε μέτρια κομμάτια.
Ζεσταίνουμε σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να “πέσει” το σπανάκι και το μείγμα και να πιει κάπως τα υγρά του.
Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στραγγίζουμε τα υγρά σε ξεχωριστό μπολ γέρνοντας την κατσαρόλα και κρατώντας τα στερεά υλικά με μια κουτάλα.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 10 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα αβγά χτυπημένα και τη μυζήθρα χοντροτριμμένη με το πιρούνι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
ρίχνουμε σε ταψί το υγρό που έχουμε κρατήσει από το μαγειρεμένο σπανάκι.
Γεμίζουμε τα κανελόνι σπρώχνοντας τη γέμιση έτσι που να μην έχει κενά.
Χτυπάμε το γιαούρτι καλά με 2 κ.σ κρύο νερό και το πεκορίνο.
Αλατίζουμε ελαφρά και περιχύνουμε το φαγητό.
Κουνάμε το ταψί να πάει παντού.
Ψήνουμε για 35 λεπτά -δεν περιμένουμε να κάνει παχιά κρούστα όπως κάνει η μπεσαμέλ, διότι η σάλτσα του γιαουρτιού λειτουργεί σαν “υγρό” ώστε να ψηθούν τα κανελόνι.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να μείνει για 10 λεπτά και σερβίρουμε μεταφέροντας προσεκτικά τα κανελλόνι με σπάτουλα στα πιάτα για να μην σπάσουν.
Α.Τ.