Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά
90 ml ελαιόλαδο
170 ml νερό
10 γρ. μαγιά ξερή
1 πρέζα αλάτι
1 μικρή πρέζα ζάχαρη
Για τη γέμιση
1 κ. αντίδια βρασμένα και ψιλοκομμένα
200 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
¾ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αντίδια σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Στο τέλος προσθέτουμε και τα αντίδια, ανακατεύουμε να ενωθούν με τα άλλα υλικά, σβήνουμε με το ξύδι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι: ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μπασίνα, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ζυμώνουμε πάλι και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 120 γρ.
το καθένα και τα διατηρούμε σκεπασμένα, να μην στεγνώσουν.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο και το γεμίζουμε δίνοντάς του το σχήμα μισοφέγγαρου (σαν καλτσόνε).
Τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ηλιέλαιο και τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C.