Follow us

Καλαμάρι σχάρας με μαύρο ταραμά και κονκασέ ντοματοκρέμμυδου με κάππαρη (του σεφ Βασίλη Τσατσάκη)

Καλαμάρι σχάρας με μαύρο ταραμά και κονκασέ ντοματοκρέμμυδου με κάππαρη (του σεφ Βασίλη Τσατσάκη)

Υλικά

Υλικά

500 γρ. καλαμάρια

αλάτι, πιπέρι

80 ml ηλιέλαιο

1 πρέζα ξερή ρίγανη

Για τον ταραμά

120 γρ. λευκός ταραμάς

350 γρ. ηλιέλαιο

2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

500 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα μουλιασμένο και στυμμένο

Χυμός από 2 μέτρια λεμόνια

1 κ.γ. μελάνι σουπιάς

Για το κονκασέ 

8-9 ντοματίνια

1 μέτριο φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κουταλιά κάππαρη ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Λίγο φρέσκο μαϊντανό και δυόσμο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον ταραμά: δουλεύουμε τον ταραμά και το κρεμμύδι στο μπλέντερ να γίνουν ένα πολτός (ή χρησιμοποιούμε ένα ραβδομπλέντερ και δουλεύουμε τα υλικά σε μπολ).

Προσθέτουμε σταδιακά το ψωμί, το ηλιέλαιο και το λεμόνι μέχρι να γίνει το μείγμα μια αφράτη μους.

Στο τέλος, προσθέτουμε το μελάνι σουπιάς.

Ετοιμάζουμε το κονκασέ: κόβουμε τα ντοματίνια και το κρεμμυδάκι σε λεκανίτσα, ρίχνουμε και την ξαλμυρισμένη κάπαρη, φτιάχνουμε λαδολέμονο και περιχύνουμε το κονκασέ.

Αρωματίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και δυόσμο.

Ετοιμάζουμε τα καλαμάρια: τα καθαρίζουμε καλά, τα λαδώνουμε, τα αλατοπιπερώουμε και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε στο πιάτο λίγο ταραμά, από πάνω το καλαμάρι και δίπλα 2 κ.σ κονκασέ.

Προσθέτουμε σταδιακά το ψωμί, το ηλιέλαιο και το λεμόνι μέχρι να γίνει το μείγμα μια αφράτη μους.

Στο τέλος, προσθέτουμε το μελάνι σουπιάς.

Αρωματίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και δυόσμο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.