Υλικά
1 ½ κ. μπούτια από κοτόπουλο (κρατάμε την πέτσα) Υλικά
3 μεγάλες αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε 6 κάθετα κομμάτια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ξεχωριστά το λευκό από το πράσινο μέρος
1 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
⅓ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
⅓ φλ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ταψί το κοτόπουλο και τις αγκινάρες, προσθέτουμε τον άνηθο, το σκόρδο, το άσπρο μέρος από το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο και το μισό ελαιόλαδο, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C, προσθέτουμε ½ φλ.
καυτό νερό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ψήνουμε το φαγητό με τη μαρινάτα του σκεπασμένο για 45-55 λεπτά, μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τη μουστάρδα να γίνουν μια πάστα, ξεσπεπάζουμε το φαγητό το αλείφουμε με την πάστα και ψήνουμε στο γκριλ 5 λεπτά να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα η πέτσα του κοτόπουλου.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού ψιλοκομμένο.
A.T.