Υλικά
1 ½ φλ. πλιγούριΥλικά
300 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φλ. καυτό νερό
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλ. βούτυρο
½ φλ. μπράντι
1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
4 κ.σ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
2 κ.σ. μαύρες σταφίδες
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλ. ξερό δυόσμο
½ φλ. σπόροι ροδιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα συκωτάκια.
Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό 2 λεπτά, τα στραγγίζουμε και κόβουμε το καθένα σε τρία κομμάτια.
Τα στεγνώνουμε καλά.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια μαζί με την κανέλα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα απ’ έξω και να μείνουν ροζ από μέσα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το πλιγούρι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το μπράντι και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε 1 φλ.
καυτό νερό και σιγοβράζουμε.
Όταν κοντεύει να απορροφηθεί, προσθέτουμε και το άλλο φλιτζάνι καυτό νερό, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Πέντε λεπτά πριν γίνει το πλιγούρι, προσθέτουμε τα συκωτάκια, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τον δυόσμο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το πλιγούρι σε βαθουλή πιατέλα.
Στολίζουμε την επιφάνεια με το ρόδι και τον μαϊντανό.
A.T.