Υλικά
1 συσκευασία σπαγγέτι ολικής αλέσεωςΥλικά
3⁄4 φλ. ελαιόλαδο
1 ½ φλ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά βότανα (μαϊντανός, δεντρολίβανο, φασκόμηλο)
2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα
5 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι θαλασσινό, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά προσθέτοντας 1 κ .σ.
θαλασσινό αλάτι/lt νερό.
Αρχίζουμε να τα δοκιμάζουμε μετά τα πρώτα 7 λεπτά και τα βγάζουμε όσο al dente μας αρέσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό κατσαρολάκι.
Μόλις κάψει το ελαιόλαδο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αρωματικά βότανα, τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.
Στραγγίζουμε γρήγορα τα ζυμαρικά και κρατάμε ένα φλ.
από το νερό που έβρασαν.
Τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το καυτό ελαιόλαδο με τα αρωματικά βότανα μέσα και ανακατεύουμε ανασηκώνοντας με ξύλινη πιρούνα.
Αν τα δούμε πολύ στεγνά, προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασίματος που κρατήσαμε.
Τα μεταφέρουμε σε βαθουλή πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα ή την παρμεζάνα και χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
A.T.