Follow us

Μελιτζάνα με χόντρο (στάρι σπασμένο) του σεφ Χρήστου Σχοιναράκη

Μελιτζάνα με χόντρο (στάρι σπασμένο) του σεφ Χρήστου Σχοιναράκη

Υλικά

Υλικά

6 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες και ξεπικρισμένες

½ κ. γαλομυζήθρα

1 φλ. ελαιόλαδο

5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες

1 φλ. κόκκινο κρασί

3 φλ. χόντρο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Γιαούρτι, ντομάτα ξεσποριασμένη καλά και πολύ ψιλοκομμένη, κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το χόντρο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα, βήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το στάρι.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στρώνουμε τις μισές σε ταψί και στη συνέχεια βάζουμε επάνω το μισό χόντρο.

Απλώνουμε από πάνω κατά σειρά τη γαλομυζήθρα, το υπόλοιπο στάρι και τελειώνουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.

Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά.

Κόβουμε σε μερίδες και σκεπάζουμε κάθε μερίδα με ντομάτα, γιαούρτι και τυρί τριμμένο.

Ανάβουμε το γκριλ, φουρνίζουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.