Follow us

Μελιτζανοκιμαδοπιτάκια (της Γεωργίας Μανουρά)

Μελιτζανοκιμαδοπιτάκια (της Γεωργίας Μανουρά)

Υλικά

Υλικά

Για τις μελιτζάνες

1 κιλό κιμάς

2 μελιτζάνες φλάσκες πλυμένες, ξεπικρισμένες και ψιλοκομμένες

1 ντομάτα μέτρια ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. κοφτό κύμινο φρεσκοτριμμένο

αλάτι - πιπέρι

2 αβγά

½ φλ. λάδι

Για τη ζύμη:

2 κ. αλεύρι*

2 κ.σ. αλάτι

1 ρακοπότηρο (σφηνάκι) ρακί

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το λάδι, 1,5 φλ.

νερό και τη ρακή (αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό) και ζυμώνουμε.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά –1 ώρα.

Όσο περισσότερο την αφήσουμε, τόσο το καλύτερο.Ετοιμάζουμε τον κιμά: Ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε τον κιμά και τον ξεσβολιάζουμε, πιέζοντας με την κουτάλα.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και τις μελιτζάνες.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κύμινο.

Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς και μαλακώσει η μελιτζάνα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το μείγμα να χλιάνει, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλ.

(με τον πλάστη ή στη μηχανή) και κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα 10 Χ 10.

Βάζουμε σε κάθε κομμάτι από 1 κ.σ φουσκωτή γέμιση και κλείνουμε τα τετράγωνα σε πακέτα.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι –όχι να καπνίσει, ώσπου να ροδίσουν.

*Σχετικά με τις ποσότητες της συνταγής, είναι για επαγγελματική χρήση.

Προφανώς, μπορούν να μειωθούν, ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε, στο μισό και ακόμη περισσότερο.

νερό και τη ρακή (αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό) και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά –1 ώρα. Όσο περισσότερο την αφήσουμε, τόσο το καλύτερο.Ετοιμάζουμε τον κιμά: Ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τον κιμά και τον ξεσβολιάζουμε, πιέζοντας με την κουτάλα. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και τις μελιτζάνες. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κύμινο. Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς και μαλακώσει η μελιτζάνα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να χλιάνει, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλ. (με τον πλάστη ή στη μηχανή) και κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα 10 Χ 10. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι από 1 κ.σ φουσκωτή γέμιση και κλείνουμε τα τετράγωνα σε πακέτα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι –όχι να καπνίσει, ώσπου να ροδίσουν.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.