Υλικά
20 - 25 κολοκυθοανθούς Υλικά
1 φλ. ρύζι
½ πιπεριά
2 μεγάλες ντομάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι
½ ματσάκι μαϊντανό
½ φλ. λάδι
1 καρότο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
λίγη ρίγανη
λίγο κύμινο
Εκτέλεση
Πλένουμε τους ανθούς και βγάζουμε από μέσα το φύτρο τους.
Ανακατεύουμε το ρύζι και τα αρτύματα (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύμινο) με τα λαχανικά, κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Παίρνουμε ένα ανθό, βάζουμε τη γέμιση και τον κλείνουμε καλά, φέρνοντας προς τα μέσα τις άκρες του.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο μέχρι να σκεπαστεί ο πάτος της και τοποθετούμε έναν -έναν τους ανθούς σε κύκλο.
Μόλις τελειώσουμε με τους ανθούς, τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε προσεκτικά νερό μέχρι να σκεπαστεί και το πιάτο.
Μόλις πάρει το φαγητό βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε περίπου μισή ώρα.
Ρίχνουμε τον χυμό μισού λεμονιού, κουνάμε την κατσαρόλα και το φαγητό είναι έτοιμο.
Τρώγεται κρύο ή χλιαρό.