Follow us

Κουνέλι με πάπρικα και ξινή κρέμα

Κουνέλι με πάπρικα και ξινή κρέμα

Υλικά

Υλικά

1 μεγάλο κρεατωμένο κουνέλι 1200 -1400 γρ.

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 

1 φλ. άσπρο ξηρό κρασί

¾ φλ. ελαιόλαδο

1 ½ κ.σ. γλυκιά πάπρικα

2 κ.σ. ψιλοκομμένη ντομάτα φρέσκια ή κονσέρβας 

1 φλ. γάλα εβαπορέ με πλήρη λιπαρά

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

ή ενα φλ. τσ. sour cream

Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες.

Το στεγνώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Περνάμε το κρεμμύδι από τη μουλινέτα με 1 κ.σ ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κουνέλι από όλες τις μεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα.

Το βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στα 7 λεπτά.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το κουνέλι, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, ανεβάζουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμισθεί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα και βραστό νερό να σκεπάζει το κρέας, χαμηλώνουμε πάλι τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 40 λεπτά μέχρι να πέφτει το κρέας από τα κόκαλα.

Βάζουμε το γάλα σε μπολ και ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.

Χτυπάμε με ένα πιρούνι το μείγμα μέχρι να “κόψει” το γάλα και να πήξει σαν κρέμα.

Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα που έχουμε φτιάξει.

Ανακατεύουμε να ενωθεί με τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να μείνει για 5 -7 λεπτά.

Σερβίρουμε με χυλοπίτες ή ταλιατέλες ή ρύζι λευκό ή πατάτες τηγανητές.

Σημ.

Κανονικά χρειάζεται sour cream.

Επειδή δεν τη βρίσκουμε εύκολα παντού, την υποκαθιστούμε με ένα μείγμα από εβαπορέ και λεμόνι με ένα αρκετά καλό γευστικό αποτέλεσμα.

Α.Τ.

Κανονικά χρειάζεται sour cream.

Επειδή δεν τη βρίσκουμε εύκολα παντού, την υποκαθιστούμε με ένα μείγμα από εβαπορέ και λεμόνι με ένα αρκετά καλό γευστικό αποτέλεσμα.

Α.Τ.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.