Follow us

Ραγού με μανιτάρια και λαχανικά

Ραγού με μανιτάρια και λαχανικά

Υλικά

Υλικά

300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

2 μέτρια κολοκυθάκια σε κυβάκια

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 μέτρια καρότα σε κυβάκια

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένος

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 πράσα το λευκό μέρος σε ροδέλες

120 ml λευκό ξηρό κρασί

400 γρ. ντομάτες

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500 γρ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως

Για το σερβίρισμα: τυρί κατίκι

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε με υγρό πανί τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.

Αν είναι πολύ μεγάλα κόβουμε τις φέτες σε κυβάκια.

Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα σε μπολ για να μαζέψουμε το χυμό της.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την πιπεριά, τα πράσα και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πιουν τα μανιτάρια τα υγρά τους.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα με τον χυμό της.

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά έως μισή ώρα μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, μια κ.σ κατίκι και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι για όποιον θέλει.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.