Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά
1 φλ. λεπτό καλαμποκάλευρο
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 γερή πρέζα αλάτι
1 κ.σ. φύλλα από φρέσκο θυμάρι ή ματζουράνα ή λεμονοθύμαρο
2 μέτρια μήλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 ½ φλ. γραβιέρα ξυσμένη
2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
2 φλ. γάλα με πλήρη λιπαρά
2 κ.γ. μουστάρδα τύπου dijon ή μουστάρδα με μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε ελαφρά τις θήκες μιας φόρμας για μάφινς 24 θέσεων με λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας πινέλο.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τη μουστάρδα με το μίξερ χειρός σε βαρύ μπολ.
Σε μεγάλη λεκάνη κοσκινίζουμε τα αλεύρια, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε μεγάλη λεκάνη και ανακατεύουμε μέσα τα μήλα και το θυμάρι ή όποιο βότανο χρησιμοποιούμε.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τη μουστάρδα με το μίξερ χειρός σε βαρύ μπολ και το μεταφέρουμε στη λεκάνη με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις θήκες της φόρμας κατά τα 2/3.
Ψήνουμε για 15–20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα μάφινς.
Αφήνουμε μέσα στις θήκες για 5 λεπτά και μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Τα σερβίρουμε μόνα τους με γλυκό κρασί και ξηρούς καρπούς ή μαζί με μια πράσινη σαλάτα ή δίπλα σε ψητό κρέας.
Α.Τ.