Follow us

Σαρδέλες στο φούρνο με κρούστα από σκόρδο και βότανα

Σαρδέλες στο φούρνο με κρούστα από σκόρδο και βότανα

Υλικά

Υλικά

1 ½  κ. μεγάλες σαρδέλες

1 ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη

2 κ.σ. δυόσμος

1 κ.σ. ρίγανη ξερή

4 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες, πετάμε το κεφάλι και τις φιλετάρουμε: αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο βάζοντας το άκρο του αντίχειρα με το νύχι προς τα πάνω από τη μεριά της κοιλιάς κάτω από το κόκαλο, εκεί που ενώνεται με το κεφάλι.

Το σύρουμε πιέζοντας προς τα κάτω εκεί που ενώνεται με το πτερύγιο της ουράς.

Αν δεν βγει εύκολα το κόκκαλο, χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαιράκι για να ξεκολήσουμε το κόκαλο από τη σάρκα.

Ξεχωρίζουμε τα φιλέτα εντελώς και αφαιρούμε τα κόκκαλα που υπάρχουν στο πλάι. Ξαναπλένουμε τα ψάρια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζοντας καλά ανάμεσα στις στρώσεις.

Αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στα 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τη φρυγανιά, το σκόρδο, τον δυόσμο, τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περνάμε κάθε φιλέτο σαρδέλας από το μείγμα και πιέζουμε λίγο να κολλήσει επάνω στη σάρκα.

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με ελαιόλαδο και αραδιάζουμε τις σαρδέλες.

Ραντίζουμε τα ψάρια με το ελαιόλαδο ανακατεμένο με το λεμόνι και ψήνουμε για 10 -15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι σαρδέλες –η επιφάνεια πρέπει να έχει χρυσοκάστανο χρώμα.

Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.