Follow us

Ομελέτα με κολυκυθάκια φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο

Ομελέτα με κολυκυθάκια φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο

Υλικά

Υλικά

6 αβγά

1 κ.σ. κορνφλάουρ

6 κ.σ. γάλα*

200 γρ. κολοκυθάκια

200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

3 -4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.γ. κύμινο τριμμένο

1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο

1/3 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο γάλα σε μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε τα αβγά μαζί με 1 πρέζα αλάτι για κάθε δύο αβγά, το δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χτυπάμε καλά τα αβγά να ενωθούν πλήρως με τα άλλα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κυβάκια πλευράς ½ εκ.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια μήκους 2 εκ.

Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε νερό σε ύψος 1 εκ.

Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κύμινο και το κόλιανδρο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά.

Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών ανακατεύουμε μια φορά και αφήνουμε να ψηθούν τα αβγά μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλάνε από τις άκρες του τηγανιού.

Περνάμε τη σπάτουλα κάτω από τα αβγά να χαλαρώσει η ομελέτα και γέρνουμε το τηγάνι ανασηκώνοντας τις άκρες της ομελέτας ώστε να περάσει το ωμό αυγό από κάτω και να ψηθεί.

Γλιστράμε την ομελέτα σε ρηχή πιατέλα και την αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και η άλλη μεριά.

Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.

*Αντικαθιστώντας το γάλα με νερό μετατρέπουμε τη συνταγή σε χορτοφαγική.

Α.Τ.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.