Follow us

Ομελέτα με μανιτάρια, μπλε τυρί και τρουφέλαιο

Ομελέτα με μανιτάρια, μπλε τυρί και τρουφέλαιο

Υλικά

Υλικά

6 μεγάλα αβγά

250 γρ. μανιτάρια λευκά καλλιεργημένα ή πορτομπέλο

100 γρ. μπλε τυρί

1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

1 κ.γ. τρουφέλαιο

1/3 φλ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

5 κ.σ. βούτυρο

6 κ.σ. κρέμα γάλακτος

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.

Τα αφήνουμε στην άκρη.

Χοντροτρίβουμε το τυρί με το πιρούνι.

Υπολογίζουμε 1 πρέζα αλάτι για κάθε δύο αβγά.

Χτυπάμε καλά τα αβγά με το αλάτι, την κρέμα γάλακτος και το σκόρδο σε σκόνη σε μπολ.

Αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε τις 4 κ.σ βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα γύρω στα 10 λεπτά.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη.

Προσθέτουμε και την άλλη κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών.

Αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλάνε από τις άκρες του και γέρνουμε το τηγάνι ανασηκώνοντας τις άκρες της ομελέτας, ώστε να τηγανιστούν.

Περνάμε τη σπάτουλα κάτω από τα αβγά να χαλαρώσει η ομελέτα, για να περάσει το ωμό αυγό από κάτω και να ψηθεί.

Σκορπάμε στην επιφάνεια της ομελέτας τα μανιτάρια, το τυρί και το μαϊντανό, ραντίζουμε με το τρουφέλαιο, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διπλώνουμε στα δύο.

Σκεπάζουμε το τηγάνι, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε επάνω στην εστία για 2 -3 λεπτά κουνώντας το τηγάνι 1 -2 φορές.

Γλιστράμε την ομελέτα σε ρηχή πιατέλα, κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.