Υλικά
6 μεγάλα αβγά Υλικά
1 κ.σ. κορνφλάουρ
6 κ.σ. γάλα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μέτρια ντομάτα
1 φλ. κασέρι ή τσένταρ τριμμένο
200 γρ. μέτριες καθαρισμένες γαρίδες
1 κ.σ κοφτή κάρυ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Διαλύουμε το κορνφλάουρ και το αλάτι στο κρύο γάλα σε μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε να ενωθούν.
Αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε τις γαρίδες σε καυτό νερό για 2 λεπτά, στραγγίζουμε, μεταφέρουμε σε κρύο νερό, στραγγίζουμε πάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε την ντομάτα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε καυτό νερό να φθάνει 1 εκ.
ύψος.
Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό και να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κάρυ.
Σοτάρουμε για 2 -3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα να ροδίσουν λίγο τα κρεμμύδια και το σκόρδο και να βγάλει το άρωμά του το κάρυ.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα αβγά.
Αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλάνε από τις άκρες του και γέρνουμε το τηγάνι ανασηκώνοντας τις άκρες της ομελέτας, ώστε να τηγανιστούν.
Περνάμε τη σπάτουλα κάτω από τα αβγά, να χαλαρώσει η ομελέτα, για περάσει το ωμό αυγό από κάτω και να ψηθεί.
Σκορπάμε στην επιφάνεια της ομελέτας τις γαρίδες, την ντομάτα και το τριμμένο τυρί, αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διπλώνουμε στα δύο.
Σκεπάζουμε το τηγάνι, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε επάνω στην εστία για 2 -3 λεπτά κουνώντας το τηγάνι 1 -2 φορές.
Γλιστράμε την ομελέτα σε ρηχή πιατέλα, κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε.
Α.Τ.