Follow us

Ομελέτα γεμιστή με γαρίδες, ντομάτα, τυρί και κάρυ

Ομελέτα γεμιστή με γαρίδες, ντομάτα, τυρί και κάρυ

Υλικά

Υλικά

6 μεγάλα αβγά

1 κ.σ. κορνφλάουρ

6 κ.σ. γάλα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μέτρια ντομάτα

1 φλ. κασέρι ή τσένταρ τριμμένο

200 γρ. μέτριες καθαρισμένες γαρίδες

1 κ.σ κοφτή κάρυ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Διαλύουμε το κορνφλάουρ και το αλάτι στο κρύο γάλα σε μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε να ενωθούν.

Αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε τις γαρίδες σε καυτό νερό για 2 λεπτά, στραγγίζουμε, μεταφέρουμε σε κρύο νερό, στραγγίζουμε πάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε την ντομάτα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε καυτό νερό να φθάνει 1 εκ.

ύψος.

Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό και να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κάρυ.

Σοτάρουμε για 2 -3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα να ροδίσουν λίγο τα κρεμμύδια και το σκόρδο και να βγάλει το άρωμά του το κάρυ.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα αβγά.

Αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλάνε από τις άκρες του και γέρνουμε το τηγάνι ανασηκώνοντας τις άκρες της ομελέτας, ώστε να τηγανιστούν.

Περνάμε τη σπάτουλα κάτω από τα αβγά, να χαλαρώσει η ομελέτα, για περάσει το ωμό αυγό από κάτω και να ψηθεί.

Σκορπάμε στην επιφάνεια της ομελέτας τις γαρίδες, την ντομάτα και το τριμμένο τυρί, αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διπλώνουμε στα δύο.

Σκεπάζουμε το τηγάνι, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε επάνω στην εστία για 2 -3 λεπτά κουνώντας το τηγάνι 1 -2 φορές.

Γλιστράμε την ομελέτα σε ρηχή πιατέλα, κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.