Follow us

Ζαργάνες με κρούστα ψωμιού και παρμεζάνας στο φούρνο

Ζαργάνες με κρούστα ψωμιού και παρμεζάνας στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

8 μεγάλες ζαργάνες (40 -50 εκ. μαζί με το κεφάλι)

8 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ασπράδια αβγού  

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρούστα

1 ½ -2 φλ. λεπτά ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

8 μέτριες σκελίδες σκόρδο λιωμένες

6 κ.σ. ελαιόλαδο

½ φλ. φρέσκο μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο

6 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ζαργάνες.

Ανοίγουμε την κοιλιά κατά μήκος μέχρι την ουρά.

Τις γυρίζουμε ανάποδα (με την κοιλιά προς τα κάτω), κόβουμε την ουρά και τις πιέζουμε με τα δάχτυλα να ανοίξουν και να γίνουν επίπεδες Τις ξαναγυρίζουμε με το άνοιγμα προς τα πάνω.

Περνάμε ένα κοφτερό μαχαίρι κάτω από το κόκκαλο στο ύψος του κεφαλιού και το κατεβάζουμε συρτά προς το μέρος της ουράς ανασηκώνοντάς το.

Κόβουμε το κεφάλι και βγάζουμε το κόκκαλο.

Μόλις βγάλουμε τα κόκκαλα από όλα τα ψάρια, τα πλένουμε, τα αλατίζουμε καλά, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε την κρούστα: Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το σκόρδο να μαλακώσει ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε τα ψίχουλα του ψωμιού και τα ροδίζουμε ανακατεύοντας 4 -5 λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και αλάτι (προσεκτικά) και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μεταφέρουμε σε δίσκο και αφήνουμε να χλιάνει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.

Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Χτυπάμε τα ασπράδια 1-2 λεπτά και τα βάζουμε σε μπολ.

Βουτάμε κάθε ζαργάνα στο ασπράδι, την στραγγίζουμε τινάζοντας ελαφρά, την ακουμπάμε πρώτα από τη μία και μετά από την άλλη μεριά στο μείγμα της κρούστας που έχουμε ετοιμάσει πιέζοντας να κολλήσει επάνω και τη μεταφέρουμε στο ταψί, τοποθετώντας τη μια ζαργάνα δίπλα στην άλλη.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρούστα, γυρίζοντας μια φορά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.