Υλικά
3 φλ. ρύζι βρασμένο Υλικά
2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, σε μικρά κομμάτια
½ + ½ φλ. βούτυρο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. λευκά καλλιεργημένα μανιτάρια
½ φλ. μπράντι
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
¾ φλ. blue cheese
¾ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
¾ φλ. τριμμένα φουντούκια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι Λιώνουμε το ½ φλ.
βούτυρο σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) επάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει.
Το μεταφέρουμε σε μπολ με τρυπητή κουτάλα.
Στο ίδιος σκεύος προσθέτουμε προσθέτουμε το άλλο ½ δφλ.
Βούτυρο και μαγειρεύουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 6 –7 λεπτά να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το μπράντι και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 2 –3 λεπτά να ψηθεί.
Ρίχνουμε λίγο –λίγο τον ζωμό του κοτόπουλου, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι, τον μαϊντανό και το φασκόμηλο, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
Στρώνουμε το μισό μείγμα του ρυζιού στο ταψάκι, σκεπάζουμε με το μισό κοτόπουλο και σκορπίζουμε τα μισό τυρί τριμμένο με πιρούνι.
Στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα του ρυζιού από πάνω, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι.
Ψήνουμε για 20 –25 λεπτά, μέχρι να πάρει η επιφάνεια ελαφρά καστανό χρώμα.
Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
Α.Τ.