Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι Υλικά
¾ φλ. φρέσκος μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
1 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε, κρατάμε ½ φλ.
από το νερό τους και τα μεταφέρουμε σε βαθιά πιατέλα.
Ανακατεύουμε σε μπολ το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και το σκόρδο και ρίχνουμε το μείγμα στην πιατέλα με τα λαχανικά.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και 1 κοφτή κ.σ αλάτι, μέχρι να γίνουν σαν γαλάκτωμα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.