Υλικά
Ψωμί σίκαλης σε φέτες Υλικά
φιλέτα ρέγκα καπνιστή σε κύβους *
3 κ.σ. ξινή κρέμα*
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
το λευκό τμήμα από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ μήλο καθαρισμένο, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τη ρέγκα, την ξινή κρέμα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το κρεμμυδάκι και το μήλο σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 2 –3 ώρες για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού, τις αλείφουμε με φρέσκο βούτυρο, γαρνίρουμε με τον άνηθο ή το σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.
*Στην αυθεντική συνταγή οι ρέγκες είναι μαρινάτες, αλλά εδώ χρησιμοποιούμε για ευκολία καπνιστές*Αν δεν βρούμε ξινή κρέμα (sour cream), την αντικαθιστούμε με ένα μείγμα από 1 κ.σ ξινόγαλα ανακατεμένo με 1 φλ.
κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά. Σημ.
συνταγή από την κουζίνα της Δανίας.
Α.Τ.