Follow us

Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και τυριά

Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και τυριά

Υλικά

Υλικά

6-8 μέτριες πατάτες

500 γρ. λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα

80 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

250 ml. κρέμα γάλακτος

2 φλ. τριμμένο τυρί (γκούντα, έμενταλ, κασέρι)

½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα

1 φλ. ανάμικτα αρωματικά χορταρικά ψιλοκομμένα (φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνηθο)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτσίνι και τα βάζουμε να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό.

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις καθαρίζουμε από τη φλούδα.

Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, ίσα να τρυπιούνται. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε κατά μήκος μια λεπτή φέτα, χαράζουμε προσεκτικά με ένα μυτερό μαχαίρι 1 εκ.

από την άκρη και αδειάζουμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι.

Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και την αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καλλιεργημένα μανιτάρια.

Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πορτσίνι.

Κρατάμε το νερό τους.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε 4 -5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά, 1 φλ.

από την ψιλοκομμένη σάρκα της πατάτας και τα αρωματικά χόρτα.

Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, αλατίζουμε προσεκτικά διότι τα τυριά είναι αλμυρά και ρίχνουμε πιπέρι.

Γεμίζουμε τις πατάτες και τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, να τις χωράει ίσα-ίσα.

Ρίχνουμε λίγο από το υγρό των μανιταριών που έχουμε κρατήσει επάνω σε κάθε πατάτα και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να τρυπιέται εύκολα η πατάτα χωρίς να διαλύεται.

Σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.