Follow us

Mανιτάρια κοκκινιστά με πέτουρα

Mανιτάρια κοκκινιστά με πέτουρα

Υλικά

Υλικά

100 γρ.  αποξηραμένα βασιλομανίταρα (πορτσίνι)

500 γρ. πέτουρα (ζυμαρικό)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ. ντομάτες

¾ φλ. ελαιόλαδο

1 γερή πρέζα ξερή ρίγανη

Τυρί Ανεβατό Γρεβενών ή φέτα Γρεβενών (αν θέλουμε)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη.

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε 1 φλ.

χλιαρό νερό για 30-40 λεπτά (πρέπει να έχουν μαλακώσει τελείως).

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό τους.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά), τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 -7 λεπτά να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και το υγρό των μανιταριών (συμπληρώνουμε με βραστό νερό να έχουμε 1 φλ.), αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει 30 λεπτά.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε λίγο βραστό νερό αν είναι πολύ πηχτή, ρίχνουμε τα πέτουρα και μαγειρεύουμε 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά (τα πέτουρα είναι πλατιές χυλοπίτες και δεν χρειάζονται πολύ βράσιμο). Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ανεβατό τυρί ή τη φέτα και σερβίρουμε.

Σημ.

Από την κουζίνα των Γρεβενών.

Α.Τ.

Από την κουζίνα των Γρεβενών.

Α.Τ.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.