Υλικά
6 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκιαΥλικά
½ ματσάκι άνηθος
6 αβγά
100 γρ. παρμεζάνα ή 100 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον ρίχνουμε στα αβγά, ρίχνουμε και την παρμεζάνα ή τη μυζήθρα και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια.
Κόβουμε το λευκό μέρος στα δύο κατά μήκος και μετά στα δύο ή στα τρία οριζοντίως, περίπου 4 εκ.
το κάθε κομμάτι.
Κόβουμε το πράσινο μέρος σε κομμάτια 5 εκ.
ρίχνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τα κρεμμυδάκια και νερό ίσα να τα σκεπάζει.
Βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό και να μαλακώσου.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γύρω στα 5 -6 λεπτά.
Ρίχνουμε τα αβγά, ανακατεύουμε, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί 5-6 λεπτά από τη μια μεριά.
Μόλις στερεοποιηθεί το κάτω μέρος, τη γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου και ψήνουμε άλλα 5 -6 λεπτά.
σερβίρουμε μαζί μαγιονέζα αν θέλουμε.
Α.Τ.