Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 φλ. γάλα χλιαρό
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά
Για τη γέμιση
λουκάνικα κοκτέιλ ή γραβιέρα και ζαμπόν σε λεπτά μπαστουνάκια
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη, ίσα να λιώσει το βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαγιά και τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη μαζί με το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιασθεί σε όγκο γύρω στη 1 ώρα. Κόβουμε με λαδωμένα δάχτυλα κομματάκια από τη ζύμη ίσα με ένα καρύδι ή ένα μεγάλο βερίκοκο, ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλουμε τα πιροσκί μας και αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σκεπασμένα με νωπή πετσέτα.
Παίρνουμε ένα –ένα μπαλάκι και το πλαταίνουμε με την παλάμη.
Βάζουμε στη μέση ένα λουκανικάκι ή ένα λεπτό και μικρό μπαστουνάκι γραβιέρα και ένα λεπτό και μικρό μπαστουνάκι ζαμπόν.
Κλείνουμε το πιροσκί να πάρει κυλινδρικό σχήμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 30 -40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Α.Τ.