Follow us

Πιροσκί με μυζήθρα, φέτα και δυόσμο

Πιροσκί με μυζήθρα, φέτα και δυόσμο

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

500 -600 γρ. αλεύρι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

½ φλ. χλιαρό νερό

½ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

400 γρ. ανθότυρο

200 γρ. φέτα

3 κ.σ. δυόσμος

1 πρέζα μπούκοβο

1 πρέζα ρίγανη ξερή

3 -4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη: Ανακατεύουμε σε μπολ το νερό, το ξύδι και το ελαιόλαδο.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι.

ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι.

Προσθέτουμε τα υγρά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο, γύρω στη 1 ώρα.Φτιάχνουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης, τη μυζήθρα, τη φέτα, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.Φτιάχνουμε τα πιροσκί: λαδώνουμε τα δάχτυλά μας και κόβουμε ένα κομματάκι ζύμης σε μέγεθος μικρού μανταρινιού.

Το πλαταίνουμε με την παλάμη και βάζουμε κατά μήκος λίγη γέμιση.

Το κλείνουμε πιέζοντας να πάρει κυλινδρικό σχήμα, το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Α.Τ.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι.

ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι.

Προσθέτουμε τα υγρά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο, γύρω στη 1 ώρα.Φτιάχνουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης, τη μυζήθρα, τη φέτα, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.Φτιάχνουμε τα πιροσκί: λαδώνουμε τα δάχτυλά μας και κόβουμε ένα κομματάκι ζύμης σε μέγεθος μικρού μανταρινιού.

Το πλαταίνουμε με την παλάμη και βάζουμε κατά μήκος λίγη γέμιση.

Το κλείνουμε πιέζοντας να πάρει κυλινδρικό σχήμα, το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Α.Τ.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.