Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδεςΥλικά για 5-6 άτομα
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουτ. σούπας μέλι
150 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
150 ξασπρισμένα αμύγδαλα
150 φουντούκια σπασμένα
20 ξεκουκούτσωτα δαμάσκηνα, κατά προτίμηση Σκοπελίτικα
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν έναελαφρό ρόδινο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το κόκκινο κρασί και ακόμα 1 ποτήρι νερό.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για περίπου 45 λεπτά και μέχρι να γίνει τρυφερό και να αρχίσει να πήζει η σάλτσα του.
Εκείνη τη στιγμή ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, την καρυδόψιχα και τα φουντούκια.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.Το κοτόπουλό μας είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε με χιονάτο ρύζι.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Τρώμε και ομορφαίνουμε", των Δημήτρη Κουρέτα και Ηλία Μαμαλάκη, εκδόσεις Αρμός.