Follow us

Λαβράκι στο φούρνο με πατάτες baby και ντοματάκια

Λαβράκι στο φούρνο με πατάτες baby και ντοματάκια

Υλικά

Υλικά

1 λαβράκι 1 ½ κ. ή δύο 700 γρ. το καθένα περίπου

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1/3 φλ. χυμό λεμονιού

16 πατάτες baby

16 ντοματάκια

½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο,

2 κ.σ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου + 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα λουΐζας 

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το/τα λαβράκια.

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Πλένουμε τις πατάτες –δεν τις καθαρίζουμε- και τα ντοματάκια.

Βάζουμε τα λαχανικά σε λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε με τα αρωματικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μεταφέρουμε σε ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί και το λεμόνι.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Ταχτοποιούμε τα λαβράκια στο ταψί ανάμεσα στις πατατούλες και τα ντοματάκια, περιχύνουμε με το ζουμί που έχει μαζευτεί στο ταψί και ψήνουμε άλλα 15 -20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ψάρια και αν τραβήξουμε το πτερύγιο δίπλα στα βράγχια να αποκολληθεί χωρίς καμία αντίσταση.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.