Follow us

Βλάχικο από Βέροια (από το αρχείο ΓΙΩΤΗΣ)

Βλάχικο από Βέροια (από το αρχείο ΓΙΩΤΗΣ)

Υλικά

Υλικά

1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 3 κιλά)

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, λεμόνι

500 γρ. γιαούρτι

1 αυγό

40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι Καλαμποκιού ΑΝΘΟΣ

40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

240 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ρύζι Αναποφλοίωτο Fytro

150 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδι ξερό

50 γρ. (8 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο

½ κουτ. σούπας κανέλα

2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες

1 φακελάκι κουκουνάρι

Εκτέλεση

Πασπαλίζετε το αρνί με τα μυρωδικά, το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι και το ψήνετε προσθέτοντας ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, μέχρι να μαλακώσει.Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και το απλώνετε σε ένα μικρό ταψί.Ανακατεύετε το γιαούρτι με το αυγό και το αλεύρι και περιχύνετε το αρνάκι.Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, μέχρι να πάρει χρώμα.Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το ρύζι με το ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο - λίγο νερό μέχρι να βράσει το ρύζι.Προσθέτετε την κανέλα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και ανακατεύετε.Σερβίρετε το αρνάκι, γαρνίροντας το με το ρύζι.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.