Follow us

Κεφτεδάκια από ψάρι και πλιγούρι γεμιστά (Kibbeh samak από τον Λίβανο)

Κεφτεδάκια από ψάρι και πλιγούρι γεμιστά (Kibbeh samak από τον Λίβανο)

Υλικά

Υλικά

Για το κίμπε:

1 φλ. πλιγούρι

350 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού (π.χ. πέρκα, μπακαλιάρος)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση:

½  φλ. του τσαγιού κουκουνάρι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 πρέζα σαφράν

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε νερό για 20 λεπτά.

Το σουρώνουμε στρώνοντας ένα σουρωτήρι με γάζα ή λεπτό τούλι και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.

Σηκώνουμε το πλιγούρι με τη γάζα ή το τούλι και το στύβουμε να φύγει όλο το νερό.Φτιάχνουμε τη γέμιση: σοτάρουμε το κουκουνάρι στο ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.

Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Ανακατεύουμε σε μπολ το κουκουνάρι, το κρεμμύδι με το λάδι του, το σαφράν διαλυμένο σε μια κουταλιά νερό, τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Φτιάχνουμε το κίμπε: αλέθουμε στο μπλέντερ το ψάρι αρκετές φορές, προσθέτοντας και 1 -2 παγάκια αν είναι απαραίτητο για να μην κολλάει το ψάρι στις λεπίδες.

Έπειτα, προσθέτουμε το στραγγισμένο πλιγούρι και το κρεμμύδι και αλέθουμε ξανά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι και ζυμώνουμε πολύ καλά, ώσπου να γίνει μια ενιαία μάζα.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 20 κομμάτια.

Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκι και κάνουμε με τον δείκτη μας ένα λακκάκι.

Βάζουμε ένα κ.γ.

γέμιση, σχηματίζουμε πάλι το μπαλάκι σφραγίζοντας τη γέμιση και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Τηγανίζουμε τα kibbeh σε σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.

Τα σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι και πράσινη σαλάτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Ρεβιθοκεφτέδες Σαµιώτικοι

Η συνταγή για σαμιώτικους ρεβιθοκεφτέδες.

Γρήγοροι Ρεβιθοκεφτέδες

Η συνταγή για γρήγορους ρεβιθοκεφτέδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρεβίθια µε Μανέστρα και Ταχίνι

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια µε µανέστρα και ταχίνι.

Γίγαντες Φούρνου

Πώς θα φτιάξεις γίγαντες φούρνου.

Ρεβίθια Φούρνου με Σπανάκι ή Άλλο Χόρτο

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια φούρνου με σπανάκι ή άλλο χόρτο.

Απλή Ρεβιθόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ρεβιθόπιτα.

Φασόλια Μαυρομάτικα με Φρέσκα Χόρτα

Η συνταγή για φασόλια μαυρομάτικα με φρέσκα χόρτα.

Ρεβιθοκεφτέδες με Πατάτα και Βασιλικό

Η συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα και βασιλικό.

Ζυμαρικά με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξεις ζυμαρικά με ρεβίθια.

Φασόλια στο Φούρνο με Πιπεριές και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις φασόλια στο φούρνο με πιπεριές και ελιές.

Φασολάδα Μεθυσμένη

Η συνταγή για μία νόστιμη φασολάδα.

Φακές με Καλαμάρια

Η συνταγή για φακές με καλαμάρια.