Follow us

Μανιτάρια γεμιστά με τυρί, ψωμί και αρωματικά βότανα

Μανιτάρια γεμιστά με τυρί, ψωμί και αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά

16  μεγάλα μανιτάρια

¾ φλ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. ελαιόλαδο

6  σκελίδες σκόρδο λιωμένες

400 γρ. μπαγιάτικο λευκό ψωμί

2 κ.σ. φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου

1 κ.σ. φρέσκα φυλλαράκια φασκόμηλου

¼ φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 φλ. πικάντικη γραβιέρα πολύ ψιλοκομμένη

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα καθαρίζουμε με βρεγμένη και στιμένη πετσέτα.

Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε με το άνοιγμα προς τα κάτω επάνω σε σχάρα.

Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί και το μουλιάζουμε σε νερό.

Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το αρωματικά βότανα (δεντρολίβανο, φασκόμηλο, μαϊντανό), το τυρί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και πιπέρι.

Ζυμώνουμε να ομοιογενοποιηθούν, δοκιμάζουμε το πιπέρι και ξαναζυμώνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Καλύπτουμε μια αντικολλητική λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε επάνω τα μανιτάρια.

Τα ψήνουμε γύρω στα 20 λεπτά να μαλακώσουν.

Αν έχει συγκεντρωθεί νερό στο κοίλωμά τους, το αδειάζουμε.

Τα γεμίζουμε με τη γέμιση έτσι, που να σχηματίζεται ένα μικρό βουναλάκι, ραντίζουμε με τις 2 κ.σ ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να πάρει η επιφάνεια χρυσοκάστανο χρώμα και να λιώσει το τυρί.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.