Υλικά
Υλικά (για 4-6 άτομα)
8-10 φρέσκα σκόρδα, το λευκό μέρος και λίγο από το τρυφερό πράσινο
250 γρ. αμύγδαλα ωμά, ξεφλουδισμένα
250 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
100 γρ. φύλλα κίτρινης μαργαρίτας (ζεματισμένα)
400 γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου (μουσκεμένο και στραγγισμένο)
1½ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. λευκό ξίδι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το αλάτι, τα φύλλα μαργαρίτας και τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
Προσθέτουμε το ξίδι και έπειτα το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και κρεμώδες.
Μεταφέρουμε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να δέσει.
*Η συνταγή είναι του Νίκου Φωτιάδη από το βιβλίο του "Μουσικός Περίδρομος", εκδόσεις Τόπος.