Υλικά
700 γρ. αρνίσια σπάλα σε κομμάτια 2,5 εκ.Υλικά
Από μια πρέζα τριμμένο κόλιανδρο και κύμινο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
½ φλ. ελαιόλαδο
20 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
2 φλ. γλυκό κρασί Μαυροδάφνη
1 κ.σ. μέλι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. ξερός δυόσμος
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε από την προηγουμένη το κρέας με τα μπαχαρικά το ξύδι και το ελαιόλαδο στο ψυγείο να μαριναρισθεί.
Βάζουμε τα δαμάσκηνα να μουσκέψουν στο 1 φλ.
Μαυροδάφνη.
Την επομένη, στραγγίζουμε το κρέας και τα δαμάσκηνα από τη μαρινάδα τους και περνάμε εναλλάξ σε ξύλινα σουβλάκια από τρία κομματάκια κρέας και δύο δαμάσκηνα.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σουβλάκια σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας από όλες τις μεριές.
Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και μόλις εξατμισθεί αλατίζουμε, ρίχνουμε ¾ φλ.
καυτό νερό, το μέλι και το πιπέρι καγιέν, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά να μαλακώσει το κρέας και να γίνει η σάλτσα σαν σιρόπι.
Βγάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τον ξερό δυόσμο και σερβίρουμε.
Α.Τ.