Follow us

Κέικ σοκολάτας με ουΐσκι

Κέικ σοκολάτας με ουΐσκι

Υλικά

Υλικά

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. κακάο σκόνη (χωρίς ζάχαρη)

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ.  αλάτι

1 ½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 ½ φλ. ζάχαρη

5 αβγά

2 δόσεις βανιλίνης

¾ φλ. ουΐσκι

½ φλ. γάλα

Για την επικάλυψη:

½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. τυρί κρέμα (π.χ. μασκαρπόνε)

3 φλ. άχνη ζάχαρη άχνη

1/3 φλ. ουΐσκι

1 δόση βανιλίνης

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o C. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα βαθύ ταψάκι/φόρμα διαμέτρου περίπου 23 εκ.

και ύψους 10 εκ.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το κακάο, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και ρίχνουμε τα αβγά ένα –ένα εναλλάξ με το ουΐσκι και το γάλα, τη βανίλια, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.

Τον ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ίσα να αναμιχθούν τα υλικά –δεν πειράζει αν έχουν λίγους σβόλους.

Ψήνουμε γύρω στα 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού αν τη βυθίσουμε στο κέντρο. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το κέικ να μείνει για 10 λεπτά, αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και το τυρί μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, το ουΐσκι και τη βανίλια.

Ανεβάζουμε την ταχύτητα και δουλεύουμε 3-4 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.

Κόβουμε το κρύο κέικ οριζοντίως στα δύο και στρώνουμε ανάμεσα τα 2/3 της κρέμας.

Αλείφουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.

Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.