Υλικά
500 γρ. πατάτες κομμένες σε φέτες Υλικά
1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
¾ φλ. ελαιόλαδο
6 αβγά
200 γρ. λουκάνικο chorizo*
300 γρ. κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το chorizo.
Κόβουμε σε φέτες 4 χιλ.
το τυρί.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (που να μπαίνει στο φούρνο) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τις με ξύλινη σπάτουλα, γύρω στα 10 λεπτά.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη και ρίχνουμε το κρεμμύδι.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι και τις πατάτες και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη σπάτουλα να αναμειχθούν τα υλικά, προσέχοντας να μην σπάσουν οι πατάτες.
Αποσύρουμε από την εστία.
Απλώνουμε επάνω στις πατάτες και το κρεμμύδι το τυρί.
Χτυπάμε σ' ένα μπολ τ' αβγά, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο chorizo και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι.
Το κουνάμε κυκλικά να πάει παντού.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανασηκώνοντας ελαφρά τις άκρες να περάσει από κάτω το αβγό, μέχρι ξεκολλήσουν από τις πλευρές του τηγανιού.
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου, βάζουμε το τηγάνι για 2-3 λεπτά, ώσπου να πήξει η επιφάνεια και «γλυστράμε» την ομελέτα σε πιατέλα.
Τη σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια.
Α.Τ.