Κοτόπουλο με φασολάκια στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με φασολάκια στην κατσαρόλα
Υλικά
1 κοτόπουλο γύρω στα 1.200 –1.500 γρ. κομμένο σε 8 κομμάτια
500 γρ. φρέσκα φασολάκια
2 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
500 γρ. ντομάτες
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια. Αν είναι κατεψυγμένα δεν τα ξεπαγώνουμε. Πλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε την κάθε μία στα τέσσερα. Τις βάζουμε σε κρύο νερό να μην μαυρίσουν. Πλένουμε το κοτόπουλο, βγάζουμε αν θέλουμε την πέτσα και το στεγνώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τη ντομάτα, κουνάμε την κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φασολάκια, κουνάμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες, κουνάμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, κουνάμε την κατσαρόλα, αφήνουμε το φαγητό να μείνει εκτός εστίας 10 λεπτά και σερβίρουμε. 

Α.Τ.




Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen