Υλικά
8 μεγάλα καλαμάρια Υλικά
200 γρ. γαριδούλες βρασμένες
200 γρ. ραδίκια
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. σκληρή φέτα χοντροτριμμένη με πιρούνι
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια: τα πλένουμε, κόβουμε το κεφάλι, αφαιρούμε το μαλακό κεντρικό κόκαλο, βγάζουμε το εσωτερικό τους πολύ προσεκτικά να μην σπάσει το μελάνι, τα βάζουμε σε ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε με το χέρι πολλές φορές ώστε να καθαρίσει από μέσα η κουκούλα χωρίς να χαλάσει.
Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κρατάμε τα πλοκάμια για άλλη χρήση (π.χ.
ένα πιλάφι ή ένα ριζότο) ή τα ψήνουμε στο πλάι σκέτα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ραδίκια και τα ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο γύρω στα 5 -7 λεπτά να μαλακώσουν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.
Ανεβάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα ραδίκια να βγάλουν τα υγρά τους.
Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμισθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη φέτα, δοκιμάζουμε το αλάτι και το ξύδι, προσθέτουμε τη μουστάρδα, ρίχνουμε άφθονο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη γέμιση να χλιάνει και γεμίζουμε τα καλαμαράκια.
Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C περίπου 40-45 λεπτά.
Α.Τ.