Follow us

Καλαμαράκια γεμιστά με γαρίδες, ραδίκια και φέτα

Καλαμαράκια γεμιστά με γαρίδες, ραδίκια  και φέτα

Υλικά

Υλικά

8 μεγάλα καλαμάρια

200 γρ. γαριδούλες βρασμένες

200 γρ. ραδίκια

2 ξερά κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο 

250 γρ. σκληρή φέτα χοντροτριμμένη με πιρούνι

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. ξύδι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια: τα πλένουμε, κόβουμε το κεφάλι, αφαιρούμε το μαλακό κεντρικό κόκαλο, βγάζουμε το εσωτερικό τους πολύ προσεκτικά να μην σπάσει το μελάνι, τα βάζουμε σε ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε με το χέρι πολλές φορές ώστε να καθαρίσει από μέσα η κουκούλα χωρίς να χαλάσει.

Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κρατάμε τα πλοκάμια για άλλη χρήση (π.χ.

ένα πιλάφι ή ένα ριζότο) ή τα ψήνουμε στο πλάι σκέτα.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ραδίκια και τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο γύρω στα 5 -7 λεπτά να μαλακώσουν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.

Ανεβάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα ραδίκια να βγάλουν τα υγρά τους.

Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμισθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τη φέτα, δοκιμάζουμε το αλάτι και το ξύδι, προσθέτουμε τη μουστάρδα, ρίχνουμε άφθονο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τη γέμιση να χλιάνει και γεμίζουμε τα καλαμαράκια.

Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C περίπου 40-45 λεπτά.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.