Follow us

Πέννες με φρέσκο γαύρο, καραμελωμένα κρεμμύδια και θυμάρι

Πέννες με φρέσκο γαύρο, καραμελωμένα κρεμμύδια και θυμάρι

Υλικά

Υλικά

500 γρ. φρέσκο γαύρο 

500 γρ. πέννες (ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)

4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες

1 κ. κόκκινα κρεμμύδια

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 ½ φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τον γαύρο, αφαιρούμε το κεφάλι και τον φιλετάρουμε (βγάζουμε το κόκαλο περνώντας το νύχι του αντίχειρα από κάτω και σέρνοντάς το προς την ουρά).

Κόβουμε τις ουρές. Βάζουμε τα φιλέτα των γαύρων σε σουρωτήρι, τους αλατίζουμε και τους αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λωρίδες πάχους ½ εκ.

Βγάζουμε τον γαύρο από το ψυγείο και τον αλευρώνουμε ελαφρά.

Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το 1 φλ.

ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα φιλέτα των γαύρων σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.

Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, στραγγίζουμε το ελαιόλαδο, καθαρίζουμε το τηγάνι και το ρίχνουμε πάλι στο τηγάνι.

Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και το κρεμμύδι να γίνει σχεδόν σαν μαρμελάδα.

Ανεβάζουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε το θυμάρι και το ½ φλ.

ελαιόλαδο.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, βάζουμε μέσα προσεκτικά τους γαύρους, κουνάμε κυκλικά το τηγάνι και το αφήνουμε επάνω στη σβησμένη εστία.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα.

ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα και καρυκεύουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.