Υλικά
300 γρ. φρέσκος γαύρος Υλικά
500 γρ. λαζανάκι (ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κοφτή μπούκοβο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τον γαύρο, αφαιρούμε το κεφάλι και τον φιλετάρουμε (βγάζουμε το κόκαλο περνώντας το νύχι του αντίχειρα από κάτω και σέρνοντάς το προς την ουρά).
Κόβουμε τις ουρές.
Βάζουμε τα φιλέτα των γαύρων σε σουρωτήρι, τους αλατίζουμε και τους αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα.
Ζεσταίνουμε ¾ φλ.
ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το μπούκοβο σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τον γαύρο, ανεβάζουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε τα ψάρια μέχρι να πάρουν χρώμα, 3 λεπτά από κάθε μεριά ή λιγότερο.
Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε το μαϊντανό, δοκιμάζουμε το αλάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα λαζανάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, ανακατεύουμε με λίγη από τη σάλτσα και τα μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και καρυκεύουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Α.Τ.