Follow us

Γεμιστά με ρύζι και λαχανικά στο φούρνο

Γεμιστά με ρύζι και λαχανικά στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

5 ντομάτες

5 πιπεριές

5 μεγάλα κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι τριμμένο 

2 καρότα τριμμένα

1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλ. μάραθο ψιλοκομμένο

1 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

20 κ.σ. ρύζι καρολίνα

1 ½ φλ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά, κόβουμε οριζοντίως ένα καπελάκι από τις ντομάτες και τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κοφτερό κουταλάκι.

Κρατάμε σε μπολ τη σάρκα τους, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη και τις βάζουμε ανάποδα στο ταψί που θα τις ψήσουμε.

Κόβουμε οριζοντίως ένα καπελάκι από τις πιπεριές και τις αδειάζουμε προσεκτικά από τους σπόρους και τις μεμβράνες.

Τις αφήνουμε στην άκρη.

Αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο τα κολοκυθάκια και κρατάμε στην άκρη τη σάρκα τους.

Ψιλοκόβουμε τη σάρκα της ντομάτας αφαιρώντας τα σκληρά λευκά μέρη αν υπάρχουν.

Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια κρατώντας ολόκληρα 10 κομματάκια των 2 πόντων.

Ζεσταίνουμε το 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το καρότο και το ρύζι, ανακατεύουμε να αλειφθεί το ρύζι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το ψιλοκομμένο κολοκύθι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν κάπως τα υγρά, γύρω στα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Γυρίζουμε τις ντομάτες όρθιες, βάζουμε στο ταψί και τις πιπεριές και τις γεμίζουμε κατά τα 2/3, ώστε να έχει περιθώριο το ρύζι να φουσκώσει και τοποθετούμε τα καπάκια τους.

Γεμίζουμε και τα κολοκυθάκια κατά τα 2/3 με ένα κουταλάκι, σπρώχνοντας ελαφρά τη γέμιση με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας -ή κάτι παρόμοιο- και κλείνουμε τις άκρες με τα ολόκληρα κομματάκια από τη σάρκα τους που έχουμε κρατήσει. Διαλύουμε σε 1 φλ.

νερό τον πελτέ, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 κ.γ.

αλάτι.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε γύρω στα 40 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.

Αφήνουμε να μείνουν 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.