Υλικά
500 γρ. σπανάκι Υλικά
4 μεγάλα αβγά
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
4 κ.γ. βούτυρο
4 κ.σ ελαιόλαδο συν ελαιόλαδο για άλειμμα
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς κάποια λιπαρή ουσία να αχνιστεί και να πιει το περισσότερο νερό του.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα, περίπου 40 εκατοστά το καθένα, και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ημιδιαφανή.
Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε 5 λεπτά.
Μοιράζουμε το σπανάκι επάνω σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας σχηματίζοντας ένα βουναλάκι, κάνουμε μια γούβα και ρίχνουμε μέσα από ένα ωμό αβγό.
Το σκεπάζουμε με 1 κ.σ κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μαζεύουμε τις άκρες της λαδόκολλας σηκώνοντάς τις προς τα πάνω για να σχηματίζουμε ένα πουγγί, αφήνοντας αρκετό χώρο μέσα για να κυκλοφορεί ο αέρας, και δένουμε γερά με ένα σπάγκο.
Μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί κουζίνας ή πυρέξ και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως τα πουγκάκια στα πιάτα.
Α.Τ.