Follow us

Μπέργκερς με μαριναρισμένα πορτομπέλο

Μπέργκερς με μαριναρισμένα πορτομπέλο

Υλικά

Υλικά

8 μέτρια μανιτάρια πορτομπέλο

8 στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερς  με σουσάμι

8 κ.σ. πάστα πράσινης ή μαύρης ελιάς

8 φέτες μυζήθρα

8 φέτες ντομάτα ξεσποριασμένη

8 φύλλα μαρούλι ή σπανάκι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη μαρινάδα

1 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό 

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

2 κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε το ποδαράκι τους και τα βάζουμε σε σκεύος που να τα χωράει σε μια σειρά.

Φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μπολ και περιχύνουμε τα μανιτάρια.

Τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και τα ψήνουμε 15 λεπτά από τη μια μεριά και 15 λεπτά από την άλλη σε λαμαρίνα φούρνου ντυμένη με λαδόκολλα.

Τα βγάζουμε σε ρηχή πιατέλα.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στα δύο και αλείφουμε με την πάστα ελιάς τη μια πλευρά.

Ακουμπάμε επάνω ένα φύλλο μαρούλι ή σπανάκι, μια φέτα ντομάτα, ένα μανιτάρι και σκεπάζουμε με μια φέτα μυζήθρα.

Ρίχνουμε λίγες σταγόνες σόγια αν θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε με το άλλο μισό ψωμάκι.

Στερεώνουμε με 2 οδοντογλυφίδες για να μείνουν στη θέση τους.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.