Κεφτέδες με ανανά

Κεφτέδες με ανανά
Υλικά
750 γρ. μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά
450 γρ. ανανά κονσέρβας
1 αβγό
1 φλ. φρυγανιά ή 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
από 1 γερή πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο + allspice
1 κ.σ. ξερό δυόσμο ή ¾  φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τον ανανά από το σιρόπι του και τον κόβουμε σε κύβους 1,5Χ1,5 εκ. Ζυμώνουμε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, το αβγό, τη φρυγανιά ή το ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Φτιάχνουμε κεφτέδες μέτριου μεγέθους και τους φορμάρουμε γύρω από κάθε κομματάκι ανανά. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Τους αφήνουμε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.

Α.Τ.




Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen