Follow us

Κους-κους με μανιτάρια και βασιλικό

Κους-κους με μανιτάρια και βασιλικό

Υλικά

Υλικά

1 φλ. κους-κους (όχι ζυμαρικό)

1 κ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια (λευκά, brown, πορτομπέλο)

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα

1 κ.σ. λάδι μαύρης τρούφας

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (μπουκιές).

Στεγνο-σοτάρουμε (δεν προσθέτουμε λάδι ή υγρό) τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά και τα μανιτάρια να μαλακώσουν - περίπου 8 λεπτά.

Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα και τον βασιλικό.

Προσθέτουμε μέσα στο σκεύος το κους κους, ανακατεύουμε και αφήνουμε ένα λεπτό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και το λάδι τρούφας.

Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.