Follow us

Βερίκοκα γεμιστά με αμύγδαλα και ζάχαρη

Βερίκοκα γεμιστά με αμύγδαλα και ζάχαρη

Υλικά

Yλικά

12 βερίκοκα (κατά προτίμηση Μπεμπέκου)

½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη

3 –4 κ.σ. καστανή ζάχαρη

½ φλ. αμύγδαλα ανάλατα με τη φλούδα τους

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.

Πλένουμε τα βερίκοκα, τα χωρίζουμε στα δύο και βγάζουμε το κουκούτσι.

Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι 23 εκ.

διάμετρο και το αλείφουμε με βούτυρο.

Βάζουμε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη στη μουλινέτα και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν χοντρή άμμος.

Προσθέτουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και δουλεύουμε πάλι μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Βάζουμε στο ταψάκι τα βερίκοκα δίπλα –δίπλα, με την κοίλη μεριά προς τα πάνω.

Τα γεμίζουμε ένα –ένα με λίγο από το μείγμα αμύγδαλα –ζάχαρη –βούτυρο.

Ψήνουμε 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα και η γέμιση να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.

Τα σερβίρουμε ζεστά με παγωτό βανίλια.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.