Υλικά
500 γρ. ζυμαρικό κοχύλι Υλικά
300 γρ. κολοκυθάκια σε κύβους 2 εκ.
300 γρ. γαριδούλες βρασμένες χωρίς το κέλυφος
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. στεγνή μοτσαρέλα σε κυβάκια
4 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 κ.σ. κορνφλάουρ
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοχύλια al dente και τα στραγγίζουμε.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Ρίχνουμε τις γαρίδες, σοτάρουμε για 2 –3 δευτερόλεπτα και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι κρύο νερό και το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, δοκιμάζουμε το αλάτι, κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει κάπως η σάλτσα.
Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το βασιλικό.
Ανακατεύουμε ελαφρά ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά με δύο πιρούνια μέχρι να αλειφθούν όλα με τη σάλτσα και να λιώσει η μοτσαρέλα. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.