Follow us

Σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς με καλαμαράκια, κολοκυθάκια και ντοματίνια

Σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς με καλαμαράκια, κολοκυθάκια και ντοματίνια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς*

200 γρ. κολοκυθάκια

300 γρ. καλαμαράκια

200 γρ. ντοματάκια

½ φλ. ελαιόλαδο

¾ φλ. το λευκό μέρος από φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

 ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

¾ φλ. κρέμα γάλακτος 

1  κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος + 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος + 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο 

Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε στη μέση κατά μήκος τα καλαμαράκια.

Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές κάθετες λωρίδες και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές κάθετες λωρίδες (σαν κορδέλες) και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε στα δύο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.

Σε μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 2 –3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4 –5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Αραιώνουμε με λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών καυτό (ρίχνουμε τόσο όσο είναι απαραίτητο για να «ντυθούν» τα ζυμαρικά με σάλτσα –ίσως να μην χρειαστεί όλο), κουνάμε το τηγάνι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα αρωματικά βότανα.

Ανακατεύουμε μια –δυο φορές ελαφρά, ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά με δύο πιρούνια για να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*σημ.

η συνταγή γίνεται ωραιότατα και με απλά ζυμαρικά.

Α.Τ.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.