Υλικά
4 λουκάνικα καπνιστά Υλικά
2 φλ. πολύ ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο
3 κ.σ. κόκκινο ξύδι
¾ φλ. γιαούρτι
2 κ.σ. ταχίνι
4 αφράτα φραντζολάκια ανοιγμένα στη μέση αλλά όχι χωρισμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μπούκοβο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.
Ανακατεύουμε σε μπολ το λάχανο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι.
Σε άλλο μπολ διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε τα φραντζολάκια στο γκριλ για 3 –4 λεπτά.
Βάζουμε ένα λουκάνικο μέσα σε κάθε ψωμάκι, μοιράζουμε επάνω το μείγμα με το κόκκινο λάχανο, περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα με το ταχίνι και το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.
A.T.